Hoppa till innehåll

Starcraft 2 – med rejäla problem

juli 29, 2010

Det hysteriskt efterlängtade Starcraft 2 är ute och jag har testat en piratkopia (den tredje jag testade fungerade, de första funkade inte hur man än gjorde). Piratkopia – vilket innebar att jag inte kom åt en massa saker i spelet som kräver onlineaccess direkt till battle.net

Det kan jag väl med viss reservation acceptera. Men nu visar det sig att det inte bara är jag som pirat som drabbats, utan massor av betalande användare världen över har problem med sitt spel. De kommer heller inte åt onlinefunktionerna trots att de pungat upp dryga 500 för spelet. Dvs de kan inte spela mot andra. De kan heller inte spela single player mot datorn! Det enda som funkar, precis som hos mig är kampanjen och de sk ”challenges”.

Fy fan så jävla dåligt! Blizzard är så pass giriga att de i sin iver att stänga ute pirater nu drabbar de som ärligt köpt produkten med undermålig teknik. Det är ju ren och skär inkompetens att göra ett spel för 100 miljoner dollar och sen inte klara av att få det att fungera på basal nivå!

Det kvittar om man heter Blizzard och att allt de tar i brukar bli succé. Sånt här kan (och ska!) skada förtroendet för företaget. Det här är jättens arrogans mot sina användare.

Själva spelet då? Jo det är kul (och snyggt, även om jag inte kan lira på mer än mellangrafikinställningarna). Påminner mycket om Starcraft 1 – men lite smartare och bättre helt enkelt. Mycket med kul pyssel och grejer som gör att spelet kan bli rätt så långlivat. Men som sagt, jag har bara kunnat testa kampanjen. Det stör mig att man inte kan spela skirmish mot datorn offline. Vi får väl hoppas på någon skicklig cracker som löser den biten i framtiden för oss pirater – och att de som faktiskt betalat pengar får det löst tämligen omgående av Blizzard själva. Jag hade reklamerat skiten i affären om jag vore som dem.

Annonser
One Comment leave one →
  1. juli 30, 2010 12:00 e m

    Finns fler problem än så, de tenderar att slå ut och överhetta grafikkort då det inte satts några övre gräns på fps på spelet. Åtskilliga fall som rapporterats med brända grafikkort om dehaft får dåligt fläktsystem, aj aj Blizzard.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: