Skip to content

The Formerly Known Artist Prince

juli 7, 2010

En sak som varit obegriplig för mig – det är varför Prince fortfarande är populär. Visst, Purple Rain ÄR en av tidernas mäktigaste ballader – det tänker jag inte förneka. Den är sjukt tidslös. Och låten Kiss är ganska cool. Men sen börjar det tryta med låtar som man tycker om. Han har förvisso gjort låtar åt andra personer också av klass – inte minst megaballaden Nothing compares to you också.

Men på många sätt är Prince mannen som liksom symboliserar Föredettingen – som aldrig riktigt lyckades helt. Han är samma generation som Madonna och Michael Jackson. Och jämfört med den betydelse MJ och Madonna hade i musikbranchen under 40 års tid står sig Prince bedrifter slätt – framförallt slutar alla hans bedrifter på 80talet. Han brann intensivt och sen falnade han in i dunklet till en tillvaro långt utanför hitlistorna – utan att för den delen bli mer konstnärlig eller alternativ – han gjorde helt enkelt bara medioker musik. Trogna fans såg ju till att fortsätta köpa hans skivor och vad jag vet så har hans album sålt väldigt bra – trots frånvaron av hits.

Det är inte helt oväntat som denne föredettingarnas föredetting nu dissar internet som ute. Ja just det, för ingen har ju mer koll på vad som är inne än en person som fortfarande gör eländig glamrockig jazzpopsrock som var som bara var poppis när Paula Abdul dansade till Opposite Attract.

Inte nog med att han kategoriskt har betett sig som ett svin mot sina fans på nätet, sen nätet öht dök upp, han slutar aldrig heller bete sig som ett svin. Och det värsta är att det inte är en konstnärlig aversion ens, så som han vill få det att låta som, utan det är en rent äcklig kontrollfreaks nycker. Han tycker inte om att folk kan skriva om honom utan att han får vara med och bestämma. Han tycker inte om att folk lägger upp foton på honom utan att han får vara med och bestämma och han stämmer fan-sidor på nätet om de inte stänger ner. Han accepterar inte alls att folk delar musik och filmklipp med varandra – och snart lär alla klipp från Roskilde med honom live därför vara borttagna från Youtube. Och anledningen stavas förutom tajt jävla röv – pengar. För han finns trots allt delvis på Spotify med sina största gamla skivor – för det är ju enda sättet att tjäna pengar på dessa album idag. Hycklet vet alltså inga gränser. Han känns verkligen som en liten läskig Hitler – labil och med ett enormt kontrollbehov.

Nej Prince. Internet är inte ute, men däremot har du varit ute sen länge innan internet började bli populärt för 15 år sen. Kan du sluta med dina dödsryckningar?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: