Skip to content

The crazies

juni 22, 2010

The crazies är en film om en liten amerikansk småstad som under loppet av bara ett par dagar hamnar i totalt kaos. Folk blir mordiska och det leder till att regeringstrupper anländer.

Filmen är en slags zombie-rulle helt klart. Men har ändå en egen twist på det hela som gör att den sticker ut lite. Miljöerna den utspelas i är snygga och det mesta är visuellt välgjort. Skådespelet helt ok.

Filmen har dock en rad stora brister som helt omkullkastar allt. För det första beter sig filmens huvudrollsinnehavare helt exceptionellt korkat – gång på gång. För det andra är det märkligt att vissa ”drabbade” verkligen blir hjärndöda zombies, medan andra i princip knappt ändras alls utan bara blir aggressiva. Man känner inte riktigt att det finns någon tanke bakom den skillnaden. För det tredje är den oerhört förutsägbar. Delvis för att trailern som kom ut till filmen, faktiskt visade hela filmen…

Nej, tyvärr zombie-älskare, det här är inget vidare. Nu är jag ingen stor zombiefilmsälskare, jag tycker t om att de flesta äldre zombieklassiker av ”mästaren” (ni vet vem, ni som har koll) är extremt överskattade och skittråkiga (oj nu svor jag i kyrkan). En svag tvåa i betyg får det bli.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Paulus permalink
    juni 22, 2010 11:55 f m

    Kul faktoid är förstås att The Crazies är en remake av en schysst film av just den gamle zombie-mästaren 🙂 Orginalet är rätt bra!

  2. juni 22, 2010 7:35 e m

    Paulus: Ja just det, en remake. Det hade jag helt missat faktiskt. Jag tyckte jag kände igen något med den, men mindes inte vad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: