Skip to content

Rubicon

juni 17, 2010

Jag är väldigt svag för 1970-talets paranoida spionthrillers. Tre dagar för Condor (trailer) är en film som verkligen håller än idag. Det jag gillar med genren är stämningen. Det krypande tempot. Kylan och de djupa konspirationerna. När det görs konspirationsfilmer idag är det alltid väldigt överdrivet. Det måste minst handla om rymdvarelser. Kort sagt, det var bättre förr på konspirationsfilmsfronten.

Jag har sett första avsnittet av en ny serie som heter Rubicon som verkar förvalta denna klassiska spionthriller-stil väldigt väl. Den handlar om en man som jobbar som analytiker åt USAs regering. Mycket hysch-hysch incognito. Sitter och letar efter koder i böcker och tidningar. Spår efter komplotter och terrorism kan man tänka sig. Så plötsligt en dag hittar han ett märkligt samband i flera olika dagstidningars korsord. Det dröjer inte länge därefter så är mörka affärer satta i spel.

Det här är ingen actionserie. Nej vi snackar lågmält berättande där stämning och rationell hjärna kommer före explosioner och reptilinstinkter. Svårt att ge några konkreta besked efter ett avsnitt såklart. Men lovande är det iaf. Håll utkik.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: